the beholder



Supersize VS Superskinny (?)

För det första tycker jag att hela tanken med programmet är (ursäkta språket) åt helvete fel.
Kollade på det för första gången igår, men har sett reklam om det tidigare.
Igår handlade det om en maratonlöpare som fick i sig alldeles för lite energi med tanke på hennes hårda träning på elitnivå. Hon var verkligen toooo skinny, särskilt för hennes ålder men i största allmänhet så var hon alldeles för tunn och benig, såg inte alls bra ut och var inte det minsta hälsosamt eller fördel till hennes satsning i löpningen. Hon var dålig på att planera sin mat och fick helt enkelt inte i sig tillräckligt av vad som behövs.

Den andra tjejen var alldeles för stor istället, och orkade knappt gå ut med sina hundar. Hennes viktuppgång hände förmodligen samband med en tragisk förlossning som inträffat några år tidigare. Så av att hon mådde dåligt började hon äta mer och mer, vilket är ganska vanligt... De båda hade alltså lite av ett samma problem; maten påverkar deras mående.
Den ena äter massa när hon inte mår bra och den andra slutar äta när hon inte mår bra.

MEN; att då byta kost med varandra är ju helt vrickat enligt mig. För varför i hela friden skall den tunna lilla tjejen tvinga i sig mängder av friterad och fet mat medan den andra får titta på med en näringsdryck som hon endast får dricka, och småsmå mängder mat jämfört vad hon annars är van vid, dessutom mat hon avskyr (visst, "vill man vara fion får man lida pin" men, finns så många andra lösningar på problemet). Den tjejen som var större blev dessutom lite förolämpad när den smala tjejen blev äcklad av den feta maten hon åt, vilket inte var speciellt konstigt med tanke på att hon inte alls är van vid sådan mat.
Resulterar säkerligen i att den smala tjejen blir äcklad (och kanske i vissa fall, totalt äcklad av mat i allmänhet och istället slutar äta) medan den större tjejen knappt får i sig någon mat, och det blir sådan omställning mot innan så hon istället fuskar och småäter på sånt hon inte borde, (sk frossar) - kan inträffa.

Menar inte att detta MÅSTE hända, men risken är stor i många fall och upplägget av programmet är helt sjukt tycker jag. Visst att det i slutändan får de båda att förstå att den ena måste äta mer och ändra sina vanor och den andra måste dra ner på sin mat och börja motionera, men varför detta knäppa upplägg av det hela?
Det är faktiskt så typiskt amerikanskt det kan bli, överdriva in i minsta detalj så mycket man bara kan, och i vissa fall hjälper det ju verkligen. Men många påverkas ju så mycket av TV och Media och att då lägga upp ett program på detta vis tycker jag är lite knäppt, faktiskt...

Finns det fler åsikter om detta program kanske...?!





Kommentarer
Postat av: lisa

Så sant!

2009-06-05 @ 12:25:54
URL: http://lisaturdell.blogg.se/
Postat av: Ebba

Haha, kollade också på det där igår. =) Tycker att det är rätt intresseant.. Men precis som du så förstår jag inte varför dom måste byta matliv med varandra!! Heeeelt galet. Dom borde få lära sig att äta "rätt" direkt istället. Jag menar, INGEN mår ju bra av så där mycket fet och friterad mat, liksom ingen mår bra av så lite mat som maratonlöperskan åt heller.. Rätt mat i rätt mängder borde dom fått direkt tycker jag =)

2009-06-05 @ 12:36:34
URL: http://ebbastraningsblogg.blogspot.com
Postat av: malin

Urg! :D

Usch så dom båda ser ut! :P

2009-06-09 @ 21:10:29
URL: http://mcii.blogg.se/
Postat av: Josefin

Jag kan verkligen inte annat än att hålla med dig till fullo!! Varför byta ut en dålig kosthållning till en annan dålig!? Ingen av dem kan ju vinna någonting på det...

2009-06-11 @ 10:45:41
URL: http://ettgottliv.blogg.se/
Postat av: Sara

Det enda jag blir är fascinerad över hur mycket folk kan äta, utan att det tar stopp.

2009-06-15 @ 20:53:02
URL: http://lillsaara.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0