watch out


Dålig på uppdatering - I know.
Precis hemkommen från en mycket trevlig "long time, no see" fika på stan. Supermysigt, tack! Snart blir det grill och båttur med samma sällskap dessutom, kalas.
Har ätit lite mat alldeles nyligen och skall vänta tills den lagts sig så man kan traska iväg till gymmet.

Varit tokförkyld senaste, så har inte blivit någon styrketräning alls nästan, bara hyfsat lugn kardio. Så idag har jag tänkt köra på, tygg+mage får det bli, sugen på det idag. Riktigt sugen på att köra slut på "musklerna" när dom inte fått användas på riktigt, på några dagar nu.
Vädret börjar bli sämre så passa på att njut av solen innan den är borta och regnet är här. Ciao!



Kommentarer
Postat av: lisa

hamburgebröden är rikttigt goda! Mycket godare än alla varianter som säljs. Här kommer receptet!



Dinkelhamburgerbröd, 12 st:

50 gram jäst

5 dl fingervarmt vatten

1 dl rapsolja(olivolja funkar också)

2 tsk salt

2 dl vetekli(eller havrekli)

12 dl dinkelsikt

1 ägg

olika frön t.ex. svarta och/eller vita sesamfrön, solroskärnor, dillfrön, vallmofrön.



Gör så här:

Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Blanda i havrekli och dinkelsikt. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och knåda den lätt. Baka sedan ut till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Vispa ägg lätt och pensla bröden. Strö på olika frön och grädda i ugnen i cirka 10 minuter.



hoppas allt är bra med dig! kram

2009-05-17 @ 16:43:41
URL: http://lisaturdell.blogg.se/
Postat av: Emma

kände precis likadant idag =)

2009-05-17 @ 18:05:14
URL: http://sirikit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0